Tidligere Udstillinger i 2022

Tidligere udstillinger i 2022

Kunstneren Susanne Aamund udstiller i Svenske Villa d. 7.10. – 30.10.2022

Den autentiske kunst opstår for mig når underbevistheden strømmer frit og bevidstheden fuldfører arbejdet. En dialog mellem det ubevidste og det bevidste, mellem kaos og orden, lys og mørke, engle og dæmoner.

Men den dualitet som jeg finder i mit billedunivers kan jeg ikke altid selv navigere rundt i eller sætte ord på.

Når jeg begynder på et billede ved jeg intet om hvad det skal blive til. Ikke udover at jeg har en bestemt farveintention. Der kan “opstå” et motiv som jeg forelsker mig i og som jeg arbejder videre med indtil det keder mig og efterfølgende ryger ud, hvorpå et nyt opstår.

Fortolkningen vil jeg overlade til beskueren.

Susanne Aamund

Den 24. september var 39 værker, malet af Malene Schwartz, under velgørenhedshammeren i Svenske Villa. Det skete til fordel for Røde Kors’ arbejde for ukrainske flygtningebørn i Danmark. 

Samtlige værker blev solgt, og det samlede beløb endte på i alt kr. 93.400.

Før auktionen var malerierne udstillet på eftersyn i villaen, og auktionen var nærmere beskrevet i den nedenstående pressemeddelelse den 20. september.

 

Auktion: Malene Schwartz donerede sine 39 malerier til ukrainske flygtningebørn

Malene Schwartz FOTO Stephen Freiheit 1P6A1491

Foto: Stephen Freiheit

En af Danmarks mest anerkendte skuespillerinder Malene Schwartz – særligt kendt fra rollen som Maude i Matador – voksede op med en far, der var kunstmaler og kunstkritiker. Hele sit liv har hun været omgivet af kunst i alle afskygninger, og da hun for nogle år siden droslede ned for arbejdslivet, begyndte hun at udforske et andet talent. Hun tog selv penslen i hånden – og begyndte at male billeder.

Inspirationen til at udstille og sætte værkerne på auktion i Svenske Villa kom fra Gentoftes tidligere borgmester Hans Toft, der havde mødt Malene Schwartz på en udstilling i Svenske Villa. Da hun fortalte om sin hobby, foreslog han, at malerierne blev udstillet. En idé, der krævede nogen overtalelse: 
”Jeg maler for min egen skyld og har aldrig drømt om, at mine billeder skulle ses eller vurderes af andre. Men jeg faldt for idéen om at udstille i forbindelse med en auktion, hvor hele provenuet ved salget kunne gå ubeskåret til et velgørende formål, her Røde Kors som støtte til ukrainske børn i Danmark” siger Malene Schwartz.

Og det sker nu. For Hans Toft kontaktede Jesper Bruun Rasmussen fra Bruun Rasmussen Kunstauktioner, som også har kendt dem begge længe. Han indvilligede i at svinge sin kendte auktionshammer. Tre stærke kræfter er forenet, og resultatet bliver en udstilling og auktion med Malene Schwartz’ spændende værker.

 Motiverne er både naturalistiske og abstrakte, og inspirationen er hentet i naturen og fantasien; blomster, stillebener, portrætter og landskaber. I værkerne afprøver og leger Malene Schwartz med forskellige genrer, teknikker og materialer og er blandt andet inspireret af Asger Jorn. 

Lørdag den 24. september Kl. 14 bliver idéen til virkelighed, når de 39 værker fra Malene Schwartz’ hånd kommer på velgørenhedsauktion under Jesper Bruun Rasmussens hammer i Svenske Villa i Bernstorffsparken. Malerierne udstilles samme sted fra d. 17. september og indtil kl. 13.00 på auktionsdagen den 24.9. Sædvanlige åbningstider i Svenske Villa: Alle dage kl. 12.00 til 18.00. 

Indtægterne fra auktionen går ubeskåret til Røde Kors’ arbejde for ukrainske flygtningebørn i Danmark.

Malene Schwartz, Jesper Bruun Rasmussen og Hans Toft, 12.9.2022

Svenske villa fortsatte sæsonen 2022 med en udstilling af kunstnerne 

Marna Rix
Regina Kanta
Kirsten Elisabeth Nørgaard 

 I perioden 16. juni til 14. august 2022.

Svenske villa åbnede sæsonen 2022 med en udstilling af kunstnerne 

Anne-Lise Pragner
Helén Sjøstrand
Flemming Tandrup

 I perioden 6. maj til 12. juni 2022.